Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Šta ako se korona pojavi u školi ili odeljenju?

post-title


Ukoliko se đak u razredu zarazi korona virusom, nastava u školi se neće prekidati, a ostatak odeljenja će biti testiran zajedno sa nastavnim osobljem, ali neće biti izolovan, već će nastaviti rad.

Kako piše Blic, ako se u porodici nekog učenika pojavi korona, on neće dolaziti u školu, bio pozitivan ili ne. Ovo su samo neka od pravila koja će važiti ako virus uđe u učionice.

Foto: Adobe stock

Prema rečima epidemiologa Branislava Tiodorovića, ne treba se plašiti polaska u školu, jer se ta ista deca mesecima već druže i provode vreme zajedno, dok će u školama biti obavezno poštovanje mera zaštite uz drugačiju organizaciju nastave.

Ukoliko se dogodi da u porodici deteta neko oboli od korone, taj učenik će biti udaljen iz razreda dok se ne izleče ukućani i dok se ne utvrdi da i dete nije zaraženo.

– Takođe, ako se tegobe jave u školi, na času, učitelj ili nastavnik posumnja na određene simptome koji ukazuju na to da dete ima koronu, pozvaće telefonom roditelje i obavestiti ih da dođu po dete. Ili ako roditelji ne obaveste školu da u porodici imaju obolelog, a to sazna škola, onda ni dete neće moći da pohađa nastavu s ostalom decom, dok se ne steknu uslovi. Ako se dogodi takav primer, celo odeljenje neće ići u izolaciju, nego će se pratiti ta deca, obaviti testiranje i škola nastavlja dalje. Škola treba da im da uputstvo, već na prvom času moraju da dobiju informacije o maskama, fizičkoj distanci, odstojanju, dezinfekciji i pranju ruku – poručuje Tiodorović.

On dodaje da je zadatak svakog roditelja da pošalje zdravo dete u školu, a to znači da ono nema nikakve tegobe, ni temperaturu, ni gušobolju, ni dijareju, niti bilo koji drugi problem.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar