Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Turistička inspekcija najavila kontrolu ispunjenosti uslova za obavljane delatnosti objekata u Ovčar Banji i Gornjoj Trepči

post-title


Obaveštavaju se vlasnici stanova, apartmana, kuća i vikendica, na području Ovčar Banje i Gornje Trepče, koji navedene objekte izdaju, odnosno bave se ugostiteljstvom pružanjem usluge smeštaja domaćim i stranim korisnicima usluga, da su shodno odredbama Zakona o ugostiteljstvu dužni da te objekte kategorizuju, koju vrši Gradska uprava za lokalni ekonomski razvoj grada Čačka.

Fizička lica koja kategorišu svoje objekte obavezni su da plaćaju boravišnu taksu u iznosu od 1000,00 dinara godišnje po individualnom ležaju.

Foto: RINA

Preduzetnici i drugi privredni subjekti koji se bave ugostiteljstvom – pružanjem usluga smeštaja, boravišnu taksu naplaćuju od gosta i to u iznosu od 95,00 dinara i sredstva od naplaćene takse uplaćuju Gradskoj upravi Grada Čačka do 5. u mesecu za sledeći mesec.

Turistička inspekcija će u predstojećem periodu vršiti na području Ovčar Banje i Gornje Trepče, kontrolu ispunjenosti uslova za obavljanje delatnosti, pre svega da li su objekti kategorisani.

Sve informacije možete dobiti na sajtu Gradske uprave grada Čačka - turistička inspekcija i/ili u kancelariji br.115 Gradske uprave za inspekcijski nadzor (ul. Župana Stracimira br.2), odnosno na telefon 064/825-5720 (Dragoman Paunović, šef turističke inspekcije).



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar