Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



USPRS traži odlaganje početka školske godine

post-title


Na današnjoj konferenciji za novinare Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije održanoj u Čačku rečeno je da se Glavni odbor Unije saglasio da od prosvetnih vlasti zahteva odlaganje početka nove školske godine za najmanje dve nedelje. Razlog je nespremnost škola, nedovoljno informacija i preciznih uputstava za rad u vanrednim uslovima.

Foto: Infopress

Unija Sindikata prosvetnih radnika Srbije, kao i ostala tri reprezentativna sindikata imaće sutra sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, ali ne očekuju mnogo od ovog susreta, jer kažu da dijaloga i dogovora do sada nije bilo. Prema njihovom mišljenju potrebno je vreme da se škole same organizuju kako bi nova školska godina počela na, koliko je to moguće, bezbedan način.

Nedostatak kadrova takođe je veliki problem funkcionisanja u okolnostima u kojima bi trebalo da počne školska godina, jer je predviđeno da se radi u dve smene sa smanjenim brojem učenika, naglasio je predsednik Sindikata obrazovanja u Čačku, Vladimir Adžić.

Unija Sindikata prosvetnih radnika Srbije obuhvata 780 škola i 27000 članova. Među njima ima i hroničnih bolesnika koje bi trebalo, kako ističu,  zaštititi i omogućiti im da nastavu vode od kuće.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar