Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Korona virus u Moravičkom okrugu: Hospitalizovana 22 pacijenta, povećen broj pregleda u kovid ambulantama

post-title


Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno su hospitalizovana 22 pacijenta, u trijažnim ambulantama dnevno se obavi između 25 i 30 pregleda, a povećan je broj onih koji se prvi put javljaju sa simptomima sličnim korona virusu.

„Usled smanjenog broja hospitalizovanih i novozaraženih pacijenata, interno odeljenje u Opštoj bolnici u Čačku više nije u kovid sistemu. Ukoliko broj pacijenata primljenih na bolničko lečenje bude nastavio da se smanjuje i ostala odeljenja koja su sada pretvorena u kovid, biće vraćena u normalan rad“, rekao je dr Miroslav Sretenović, direktor bolnice.

Šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka, dr Mihailo Luković kazao je da se u narednom periodu očekuje relativno mirna epidemiloška situacija, a veliki test jeste početak školske godine i polazak dece u vrtiće.

„Korona virus sa sobom nosi rizik sve dok se ne pronađe vakcina i ne počne sa vakcinacijom stanovništva“, rekao je dr Luković.

U poslednjih deset dana u Čačku su potvrđena samo dva slučaja pozitivna na korona virus i iako je u ovom gradu ukinuta vanredna situacija, na snazi su epidemiološke mere donete na republičkom nivou – držanje distance i nošenje zaštitnih maski.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar