Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Razglednice Čačka

post-title


U  dvorištu  Narodnog muzeja u Čačku upriličena je izložba radova polaznika radionice,,  Razglednice našeg grada". Deca predškolskog i školskog uzrasta sa teritorije grada na Moravi, tokom trajanja radionica   upoznali su se sa kulturno istorijskom prošlošću našeg grada i sa  postavkom Muzeja u Konaku Jovana Obrenovića.

Foto: Infopress

Projekat Razglednice našeg grada realizovan je kroz radionice u kojima je učestvovalo 14 mališana. Radioničarki rad se sastojao od dva segmenta. U prvom delu polaznici su se upoznali sa stalnom postavkom u Konaku Jovana Obrenovića, ali i sa interesantnim pričama o nastanku najstarijih građevina u gradu. U drugom delu bavili su se crtanjem i ukrašavanjem upotrebnih predmeta.

Foto: Infopress

Polaznici radionica su od osmog avgusta dva puta nedeljno u letnjikovcu Narodnog muzeja izrađivali različite upotrebne predmete, kao i razglednice. Kao priznanje za njihov trud predavači su im dodelili diplome. Mališane su kroz zanimljive teme , kao što je slanje razglednica vodile diplomirani defektolog i član udruženje Naše drvo,  Snežana Jeftić i viši kustos-etnolog Narodnog muzeja  u Čačku,  Ivana Ćirjaković.

Projekat je realizovalo udruženje Naše drvo u saradnji sa Narodnim muzejom Čačka, a sredstva u iznosu od 60 000 dinara obezbedila je lokalana samouprava.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar