Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Jovanovići sa Javora dobijaju novu kuću (VIDEO)

post-title


Težak život porodice Jovanović iz ivanjičkog sela Opaljenika na planini Javor, gde samohrani otac Momčilo u trošnoj kući sam brine o troje dece. Prikupljena su značajna sredstva, a pomoć je stigla i u hrani i odeći. Uskoro počinje i izgradnja nove kuće.

Momčilo Jovanović, kome je teško povređena supruga nedavno preminula, zajedno sa decom i komšijama raskrčio malinjak i čitav okolni teren na imanju, kako bi se sve pripremilo za početak gradnje nove kuće.

https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/08/29/17050808/jovanovic.mp4

"Potrudili smo se da što lepše napravimo plac gde će kuća da se gradi, radili smo, izvadili smo kolje , posekli maline, žicu", kaže David Jovanović.

"Mnogo je lakše i deci i meni, raduju se gradnji kuće. Imaće novi dom i biće veseliji", ističe Momčilo.

Gotovo svakodnevno ovoj skromnoj porodici stižu paketi sa raznih strana. Pomoć u hrani, garderobi, hemijskim sredstima. Tome se Danijela najviše raduje.

Danijela napominje da joj je značilo to što su dobili neke stvari i patike. "Volela bih da nam sagrade kuću i da ima svoju sobu i kuhinju".

Krov kuća u kojoj žive Jovanovići prokišnjava, nemaju ni kuhinju ni kupatilo. Sveštenik, Ljubodrag Stojković je sa udruženjem Za naše selo krajem jula pokrenuo akciju da se umesto popravke stare, napravi nova, montažna kuća. Do sada je prikupljeno više od milion dinara, a pomaže i ivanjička opština.

"Uradili smo dosta, potpisali smo i ugovor da se pravi kuća. Mogu ovim putem da se zahvalim svima koji su donirali, koji su pomogli i svima onima koji će pomoći, jer smo otprilike na polovini", kaže predsednik Mesne zajednice Opaljenik Dragoman Petrović.

Vladimir Radonjić iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i investicije opštine Ivanjica naglašava da će lokalna samouprava popraviti pristupni put koji vodi sa magistralnog puta od Opaljenika do zaseoka.

"Zatim ćemo ovde napraviti jedan pristupni put do parcele gde će se graditi kuća", objašnjava Radonjić tok radova.

Ako se prikupi novac koji nedostaje montažna kuća bi mogla da se izgradi za kratko vreme. Da se hladnije vreme približava znaju i Jovanovići, već suše i čiste ubrani luk. Nadaju se da će pogled na gorostasni vrh Mučnja do zime imati i sa prozora nove kuće.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar