Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kon: Apel, molba, pa i preklinjanje...

post-title


Epidemiolog Predrag Kon upozorio je građane da je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od povoljne.

On se oglasio putem svog fejsbuk profila i tekao da broj onih koji se testiraju u kovid 19 u beogradskim ambulantama na dnevnom nivou ne opada poslednje dve nedelje.

"Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa. Zato se mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protiepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju", naveo je Kon.

Kako je rekao, nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati.

On je ponovio da postoje pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od kovida.

"Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju kovid bolnice moramo zajedno sprečiti. Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. Apel molba, pa i preklinjanje za razumevanje posebno mladih ljudi. Možemo mi to... S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti", napisao je dr Predrag Kon na svom profilu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar