U subotu u 18 časova startovao je treći po redu košarkaši turnir ,,Kraj Morave“. Razume se, mesto igranja isto je kao prošlog leta, odnosno održava se na košarkaškim terenima SC Mladost. Kao do sada, organizatori turnira su SC Mladost i Vuk Obradović.

Turnir su svečano otvorili Marko Marinović, trener KK Borca, kao i Nikola Radičević, košarkaš rodom iz Čačka.

Ukupno se prijavilo 43 sastava u svim kategorijama. Kao i lane, turnir se igra po sistemu 3+1.

Za osvajače prva tri mesta u svim kategorijama obezbeđene su prigodne nagrade, a za pobednike i novčane.

Organizator turnira Vuk Obradović naglašava da je sa stabilizacijomsituacije u zemlji došao trenutak da turnir bude sproveden u delo.

,,Ovo je treći put kako se organizuje i sprovodi u delo basket turnir ,,Kraj Morave”. Prošlog leta je bio premijerni, a zatim je usledilo i zimsko izdanje turnira u Plavoj hali. Uz svesrdnu pomoć SC Mladost, kao i mnogobrojnih sponzora, oba minula turnira su sprovedena najvišem nivou. Na veliku žalost, ove godine se turnir održava nešto kasnije, a iz svima poznatih razloga. Ali kako se situacija u državi i našem gradustabilizovala, ljubitelji košarke ipak će moći da učestvuju, ali i da isprate najzanimljivije utakmice”, zastao je Obradović, a zatim dodao:

,,Na turniru je zastupljeno pet standardnih kategorija, od mlađih pionira do seniora. Ono što potencijalne učesnike turnira treba da zanima jeste podatak da će manifestacija trajati od sedam do 10 dana. Naravno, turnir neće biti odrganizovan u vreme časova u školi, već kasnije, nakon završetka istih”, istakao je Obradović.

Odziv ekipa je bio zavidan.

,,Ukupno se za učešće na turniru prijavilo 43 ekipe. Tačnije, takmičiće se osam timova mlađih pionira, pet pionira, osam kadetskih sastava, 12 juniorskih ekipa i 10 seniorskih tabora. Sve u svemu, pristojan broj učesnika”, naglasio je Obradović.

On je uputio reči zahvalnosti svim ljudima dobre volje koji su pomogli u realizaciji turnira.

,,Moram da se zahvalim svima koji su svesrdno pomogli da turnir bude sproveden u delo. Nadam se će i ovogodišnji turnir, kao prethodna dva, biti uspešan i realizovan na zavidnom nivou. Voleo bih da košarkaška manifestacija ,,Kraj Morave” postane tradicionalna”, zaključio je Vuk Obradović.

Foto: Nikola Janjić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here