Poslednjeg avgustovskog vikenda Vrnjačka Banja puna gostiju. Vrelinu lakše podnose u parkovima i na kupalištima. Mnogima je ove godina zamena za more.

Iako je turizam jedan od sektora koji je najviše pogođen krizom zbog pandemije, domaći turisti uspeli su da ublaže štetu u srpskim banjama, na planinama, u seoskim domaćinstvima. Da nije nedostatka gostiju iz inostranstva, julska i avgustovska slika u Vrnjačkoj Banji bila bi potpuno uobičajena za letnju sezonu.

Mart je nagoveštvao tešku godinu za turističke radnike. Na sreću Vrnjčana, dan se nije poznao po jutru.

„Mi nismo očekivali da će se turizam oporaviti, da će stati na svoje noge, ali se obrt dogodio krajem juna kada smo imali jako veliku tražnju za naš hotel, gde smo došli do avgusta kada je period godišnjih odmora koji je popunjen do maksimuma“, kaže Sara Milovanović, služba za marketing hotela u Vrnjačkoj Banji.

Poslednja dva meseca ista je slika i u privatnom smeštaju.

„Prema mojim informacijama, popunjenost celokupnih smeštajnih kapaciteta u Vrnjačkoj Banji što se privatnog smeštaja tiče, je bila izuzetna. Što se lično mojih apartmana tiče, oni su kompletno bili popunjeni i rasprodati su do 14. novembra“, navodi Sandra Dramićanin, vlasnica turističke agencije i aprtmana u Vrnjačkoj Banji.

„Ono što mogu da kažem je da bi ovim trendom, ako se ovako nastavi, cela godina bila na nivou od 90 odsto popunjenosti u odnosu na prošlu godinu što je izuzetan uspeh u uslovima u kojima se radi“, ističe Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Zbog zabrane okupljanja više od 30 ljudi, hotelijeri koji tradicionalno ugošćavaju seminare i kongrese sa strepnjom dočekuju jesen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here