Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana vanredna sednica Kriznog štaba: Oštrija kontrola u celoj Srbiji

post-title


Krizni štab za borbu protiv kovida 19 održao je vanrednu sednicu zbog pojedinih slučajeva nepoštovanja epidemioloških mera proteklog vikenda.

Doneta je odluka o pojačanim kontrolama poštovanja mera u celoj zemlji, a otvoren je i kontakt-broj za prijave.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 je osudio kršenje epidemioloških mera koje je uočeno u pojedinim mestima tokom prethodnog vikenda.

Na vanrednoj sednici Kriznog štaba koja je održana danas, zatražen je povećan inspekcijski nadzor, s obzirom na to da je u ovom trenutku, neposredno pred početak školske godine krše mera potpuno nedopustivo.

"Krizni štab uputio je pisma svim gradonačelnicima i predsednicima opština u kojima ih podseća da su dužni da obezbede poštovanje svih epidemioloških mera na svojoj teritoriji, bez izuzetka i da bilo kakvog tolerisanja nepoštovanja mera neće biti. Ukoliko uoče makar i minimalno nepoštovanje preventivnih mera, nadležni organi su u obavezi da postupaju u skladu sa zakonom i takvo ponašanje sankcionišu. Ovo se pogotovo odnosi na organizatore različitih događaja širom Srbije, čija je obaveza da obezbede sve uslove kako zdravlje građana ne bi bilo ugroženo.

Stoga, Vlada Republike Srbije zadužiće Ministarstvo zdravlja i MUP da u saradnji sa Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor i inspekcijskim službama jedinica lokalne samouprave pojačaju kontrolu poštovanja mera i napravi plan zajedničkih kontrola poštovanja svih važećih epidemioloških mera.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar