Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Umesto ispod palme, Alžirci odmaraju u Šumadiji: Ovaj bračni par već dve nedelje boravi u Gornjoj Trepči, oduševljeni su i Srbijom i Srbima (FOTO)

post-title


Čačak – Srpska banja u srcu Šumadije, ovog leta nije samo raj za domaće goste, jer u hladu bukove šume, umesto u pustinji uživaju i posetioci iz Alžira. Bračni par Soumija i Ahmed Blaha već danima borave u Gornjoj Trepči, kažu da su u Srbiju došli po zdravlje, a pored toga oduševili su se i svim ostalim.

„Imao sam blaži moždani udar i prijatelji iz Londona su mi preporučili ovu Atomsku Banju. Rehabilitacija teče odlično, svakim danom osećam se bolje i jače. Ovde je prava prirodna oaza, sve je na izuzetnom nivou, a ova srpska banja ni najmanje ne zaostaje za svetskim“, rekao je Ahmed za RINU.

Foto: RINA

Gostoprimstvo, odlična hrana i prelepa priroda obeležiće boravak ovih Alžiraca u Šumadiji. Za 14 dana, naučili su i nekoliko srpskih reči, tako da vrlo tečno  već mogu da izgovore „dobar dan“ i „dobrodošli“.

„Fascinirana sam slobodom koju ovde imate, potpuno različite kulture i stil, a ono što odlikuje sve Srbe i Srpkinje koje sam upoznala jesu dobro raspoloženje, opuštenost i izuzetna ljubaznost. Ove godine smo došli zbog zdravstvenih problema, ali sledeće ćemo nadam se doći iz čistog hedonizma, da uživamo u prelepim predelima i fantastičnom vazduhu“, kaže Soumija Blaha.

Foto: RINA

Poseban pečat svakako su i gastronomski specijaliteti koje su ovde probali, a u Atomskoj Banji Gornja Trepča vodili su računa o svakom detalju.

„Trudimo se da svakom gostu ugodimo, kako bi od nas otišao zadovoljan i sa najboljim preporukama. Svi obroci koji su pripremani za bračni par Blaha bili su „halal“, odnosno u skladu sa njihovom religijom. Oni su ovde došli na preporuku prijatelja iz Engleske i to je vrlo česta pojava od kad nas je čuveni „Gardijan“ uvrstio među najbolje banje u ovom delu Evrope“, rekao je Nenad Mladenović, marketing menadzer Atomske Banje.

Ova oaza zdravlja i mira  ušuškana je na obroncima planine Vujan i nalazi se 130 km od Beograda na dvomeđi Čačka i Gornjeg Milanovca. Karakteristična je po svojim termomineralnim vodama koje imaju lekovito dejstvo na nervna i mišićna tkiva.  Brojni putnici namernici ovde dolaze kako bi lekovitu vodu natočili i odneli kućama, jer može da služi i za piće i za kupanje. Vekovima klima i šumovita brda čine Gornju Trepču idealnim mestom za povratak prirodi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar