Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac slavio u pripremnom meču sa Vojvodinom

post-title


Proteklo je više od mesec dana od kako su Čačani započeli pripreme za predstojeću sezonu, debitantsku u ABA ligi. Prvi meč koji je tabor iz grada na Moravi odigrao u svom bastionu bio je protiv ekipe Vojvodine. Nakon što su sudije označile kraj susreta, na semaforu je stajao rezultat u korist domaćina, a glasio je 88:82 (18:26; 24:16; 22:16; 24:24). Nije zgoreg pomenuti da su u ovom susretu prve minute u dvorani kraj Morave upisali i novi članovi tima, Aleksa Novaković i Derik Tornton.

Početak duela je protekao u odmeravanju snaga. Istina, u toj igri nadmudrivanja bolje se snalazila Vojvodina, koja je na startu napravila prednost od 10:0, najviše zahvaljujući energičnoj odbrani. Naravno, ni napad nije bio ništa lošiji, tako da je u uvodnih tri minuta gostujući sastav ostavljao bolji utisak. Sušu domaćina prekinuo je Miletić pogotkom za dva. Nakon njega poentirao je i Novaković, da bi zatim prve poene u dresu Borca postigao i novajlija Tornton. Nalet Čačana naterao je klupu gostiju da pozove minut odmora. U nastavku susreta domaćin je zaigrao kudikamo bolje, pa je čak uspeo da trojkom Đokovića prevede rezultat u svoju korist (17:16). Ali Vojvodina je sa nekoliko dobrih napada do kraja prve deonice vratila prednost na svoju stranu semafora (18:26).

Foto: KK Borac/Lejča photography

Drugi deo igre otvorio je Majstorović pogotkom van linije 6,75. Odmah nakon njega koš je ubacio i kapiten Čarapić, tako da je domaćin malo smanjio zaostatak. Međutim, radost Borca bila je kratka. Gosti su odgovorili na adekvatan način, pa su ponovo imali solidnu zalihu od sedam koševa (23:30). Usledila je reakcija domaćina preko Kočovića Čarapića, pa je malo smanjen zaostatak. Ipak, to nije bilo dovoljno da se ugrozi raspoloženi rival. Razume se, igrao je Borac nešto bolje, ali nikako mu nije polazilo za rukom da prevede rezultat u svoju korist. Ipak, polako, ali sigurno, Borac je sustizao protivnika, pa je nakon serije dobrih ideja u napadu od strane Nerandžića čak i poveo (36:34). Ali ekipe su na veliki otišle poravnatog skora (42:42).

Prvi minuti trećeg kvartala nisu obilovali poenima. Obe ekipe su muku mučile da postignu koš. A kada su to i učinile, na snazi je mahom bila rezultatska klackalica. Taman što bi Borac spustio loptu na dno mrežice, Vojvodina je uzvraćala istom merom. Takvo stanje potrajalo je tokom gotovo čitavog trećeg dela utakmice. Tek je u samoj završnici Borac uspeo da se koliko-toliko odlepi, stekavši +6 (64:58).

Poslednju i odlučujuću deonicu Borac je otvorio sa više želje i energije, pa je nizom dobrih napada, a nakon koša Đokovića, pobegao na do tada najvećih 10 razlike (72:62). Činilo se da je u tim momentima domaćin krenuo da lomi otpor suparnika. Nalet Čačana trener Vojvodine Nikolić pokušao je da zaustavi tajm autom. Ipak, Borac stečenu prednost nije želeo da izgubi. Znanjem i iskustvom koje poseduje uspeo je da sačuva teško stečeni kapital i da meč, uz dosta truda, privede kraju u svoju korist, baš kako se i očekivalo.

Sledeći izazov za izabranike Marka Marinovića biće u nedelju 6. septembra, kada će na svom terenu ugostiti rumunski Kluž (18 časova).



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar