Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovako su čačanske škole juče počele školsku godinu

post-title


Za učenike na teritoriji Grada Čačka danas je počela školska godina. Većina dece vratila se u školske klupe, a manji deo pratiće nastavu na daljinu zbog prostornih kapaciteta škola i zdravstvenih razloga.

Veliki dan za učenike prvog razreda obeležen je i velikim očekivanjima. Većina njih upisala je željenu školu i nada se dobrom uspehu.

Profesori su mišljenja da je neposredan kontakt nezamenljiv u prenošenju znanja. Uspeli su da organizuju nastavu na, koliko je moguće, bezbedan način.

U Ekonomskoj školi većina učenika prati nastavu neposredno. Organizovani su tako da ne menjaju kabinete, kako bi se sprečili prekomerni kontakti, a tokom odmora vrši se dezinfekcija prostora, istakao je direktor Ekonomske škole u Čačku, Vladan Nicović.

Gimnazija se izdvojila zanimljivom i praktičnom idejom učionice na otvorenom za odeljenja prvog razreda, koja su nepodeljena kako bi đaci mogli da se upoznaju sa nastavnicima i međusobno.

I OŠ ,,Vuk Karadžić" spremna je za rad u specifičnim uslovima. Prvacima će u poštovanju preventivnih mera pomagati učitelji, a primenjen je kombinovani model nastave, rekao je direktor OŠ ,,Vuk Karadžić, Milko Ikonić.

Direktori škola, kao i nastavni kadar, očekuju da do kraja septembra poštovanjem svih mera opreza postignu rezultate i da, ukoliko to bude moguće, nastava počne da se odvija u redovnim uslovima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar