Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U toku je drugi upisni krug na fakultetima

post-title


Na Agronomskom fakultetu u Čačku, 1. i 2. septembra  organizovano je prijavljivanje kandidata za drugi upisni krug .Za upis na prvu godinu studijskih programa ostalo je 68 slobodnih mesta na budžetu.

Najviše slobodnih mesta ima na smeru Opšta agronomija 21, Zootehnici 20, Voćarstvu i vinogradarstvu 16, a na Prehrambenoj tehnologiji sedam. Za upis na sve studijske programe polaže se prijemni ispit iz jednog od predmeta, po slobodnom izboru kandidata. Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 4. septembra, a istog dana biće objavljena preliminarna rang lista. Konačna rang lista biće poznata 7. septembra, dok će dva dana kasnije, biti upis primljenih kandidata.

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, na osnovnim četvorogodišnjim akademskim studijama u drugom upisnom roku ima mesta za 35 budžetskih i 30 samofinansirajućih studenata. Za studije iz budžeta na Elektrotehničkom i računarskom inženjerstvu ima 21 mesto i 10 za samofinansirajuće. Sedam budžetskih mesta je slobodno na studijskom programu Mehatronika i jedno na Informacionim tehnologijama. Na Inženjerskom menadžmentu slobodno je po pet mesta i za budžetske i za samofinansirajuće studije, dok je jedno budžetsko i 10 samofinansirajućih mesta slobodno na studijskom programu Preduzetnički menadžment.

Polaganje prijemnog ispita biće 4. septembra u 11 sati. Konačna rang-lista biće objavljena 7. septembra, dok će se upis primljenih kandidata obaviti od 8. do 10. septembra . Školarina za samofinansirajuće studente je kao i prethodnih godina, iznosi 81.000 dinara i može se izmiriti u više mesečnih rata

Na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija ima slobodnih mesta na pet studijskih programa, a prijavljivanje je 3,4. i 5. septembra.

Takođe, predviđeno je po jedno mesto na budžetu za studenta sa invaliditetom, zatim romske nacionalnosti, kao i državljanina Srbije koji je srednju školu u školskoj 2019/20. završio u inostranstvu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar