Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Crkva u Prijevoru nije namenski trošila budžetska sredstva

post-title


Komisija za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama u Čačku razmatrala je Izveštaje o realizaciji programa koje su podnosioci dostavili Gradskom veću.
Komisija je ustanovila da Srpska pravoslavna crkvena opštine Prijevor nije dostavila dokumentaciju, kojom se dokazuje realizacija programske aktivnosti „završetak fasade" u iznosu od 500.000 dinara. Naime, u dostavljenom Izveštaju podnosilac programa je naveo da je zaključen Ugovor sa izvođačem radova i sredstva avansno preneta na račun izvođača radova.

Međutim, radovi nisu izvršeni, a što je potvrđeno i od strane nadzornog organa. Iz navedenih razloga, Komisija je utvrdila da sredstava za realizaciju programske aktivnosti „završetak fasade“ u iznosu od 500.000,00 dinara nisu korišćena u skladu sa članom 8. Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava crkvama i verskim zajednicama („Sl. list grada Čačka“ broj 7/2013) i zaključenim Ugovorom.

Komisija predlaže da se protiv nevedenog podnosioca programa preduzmu neophodne mere predviđene Pravilnikom o kriterijumima i postupku dodele sredstava crkvama i verskim zajednicama i Ugovorom o dotacijama iz budžeta grada Čačka.

Inače, Srpska pravoslavna crkvena opština Atenica, Srpski pravoslavni manastari Vaznesenje u Ovčar Banji, Srpska pravoslavna crkvena opština Trnava - Hram u Viljuši, Srpska pravoslavna crkvena opština Konjevići i Srpska pravoslavna crkvena opština Goričani - Hram u Kačulicama su koristili dodeljena sredsta u skladu sa članom 8. stav 1. Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava crkvama i verskim zajednicima.
Dopuna izvešataja potrebna je za Crkvu u Ostri i LJubiću, a izveštaj uopšte nije dostavila Crkva u Milićevcima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar