Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



On je jedini đak prvak u seoskoj školi: Učionicu deli sa šest trećaka i svi su ga odlično prihvatili

post-title


Čačak – Osnovnu školu „22. decembar“  nekada je pohađalo preko 300 đaka, a ovog septembra u učiniocima u jednom matičnom i dva izdvojena odeljenja, obrazovanje stiče 80 učenika. Ipak, najveći heroj od svih svakako je Milan Pavlović koji je jedini đak prvak u Donjoj Trepči.

„Iako smo bili skeptični kako će prihvatiti tu situaciju, on je nakon prvog dana oduševljen i školom i učiteljicom. Jedva čeka svaki sledeći dan u učionici. On pohađa kombinovano odeljenje i sa njim su deca koja idu u treći razred, svi su ga odlično prihvatili, kao i on njih“, rekla je Milanova majka Jovana za RINU.

Foto: RINA

Iz godine u godinu sve više se smanjuje broj đaka prvaka u seoskim školama, a za učiteljicu Gordanu Glišić ovo je prvi put u karijeri dužoj od deset godina da se suretne sa ovakvom situacijom i da u odeljenju ima samo jednog učenika.

„Maksimalno se prilagođavamo trenutnoj situaciji koja svakako ima i svoje prednosti i svoje mane. Ono što je dobra stvar jeste moja posvećenost njemu i ta bolja direktna komunikacija, ali ono što će svakako nedostajati jeste interkacija sa vršnjacima i upućivanje na timski ili grupni rad“, kaže Gordana.

U ovoj, kao i u svim školama u Srbiji prate se sve propisane epidemiološke mere, a pošto svakako ima manji broj đaka, nastava se odvija  samo u jednoj smeni.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar