Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izajvio je večeras u Vašingtonu, posle razgovora sa predstavnicima Prištine i kabineta američkog predsednika Donalda Trampa, da nije mogao da prihvati dokument u kojem je stajala odredba o uzajamnom priznanju Srbije i Kosova.

– Prvi dokument koji smo imali nosio je naslov „Ekonomska normalizacija“. Taj papir je bio užasno težak, imao je 16 tačaka. Imao je tu tačku o priznanju. Smatrali smo da to nije trebalo da stoji u dokumentu o ekonomskoj normalizaciji, da ne možemo da prihvatimo. Ljudi iz Trampovog kabineta su to saslušali i mislim da u drugim dokumentima te odredbe više nema. I dalje se nadamo da je moguće da postignemo dogovor – poručio je Vučić.

Ranije danas ministar finansija Siniša Mali izjavo je da je delegaciji Srbije na početku sastanka u Beloj kući uručen dokument u kojem jedna od tačaka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i samoproglašenog Kosova, a na predsednika Srbije Aleksandra Vučića vrši se ogroman pritisak.

Predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće tokom dva dana u Beloj kući u Vašingtonu.null

Delegaciju Srbije predvodi Vučić, a u njoj su i ministar finansija Siniša Mali, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here