Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zbog povoljne epidemiološke slike u Požegi je ukinuta vanredna situacija

post-title


Požega - Epidemiološka slika na području požeške opštine, kao i celog Zlatiborskog okruga je stabilna, pa je opštinski Štab za vanredne situacije doneo odluku da ukine vanrednu situaciju.
„Ipak, mere koje su propisane na republičkom nivou, ostaju na snazi. Nakon upoznavanja članova Štaba sa podacima u vezi sa brojem zaraženih i izlečenih, procenjeno je da je stanje izuzetno dobro, da se može porediti sa poslednjom nedeljom juna meseca, te da je to dovoljan uslov da se vanredna situacija na području požeške opštine ukine. Ipak to ne znači da je sve prošlo i da treba da zaboravimo mere zaštite, naprotiv”, kaže predsednik opštine i komandant Štaba Đorđe Nikitović.

On u isto vreme dodaje, da ga raduje činjenica da je povoljna epidemiološka situacija i u susednim opštinama, a to je važno zbog početka školske godine, kada će brojna deca ići u škole u susednim opštinama, kao i da će đaca iz ovih opština pohađati škole u Požegi.

A zbog brojnih pitanja građana, vezanih za javna okupljanja, u prvom redu svadbe i slična porodična veselja, naglašeno je da, i pored ukidanja vanredne situacije na lokalnom nivou, sve mere ograničenja, na osnovu odluka Republičkog štaba i Vlade, ostaju da važe na području cele Srbije, pa tako i na području opštine Požega.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar