Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana Prva sednica Gradskog veća u Čačku u novom sazivu

post-title


Na  današnjoj sednici Gradskog veća u Čačku, prvoj u novom sazivu nakon konstituisanja Skupštine grada, prihvaćen je , između ostalog predlog programa poslovanja  Gradske uprave za  lokalni ekonomski razvoj za period  od 2020. do 2022.godine , kao  i odluka o raspisivanju  konkursa za  direktore  JP Gradac i JKP Čačak za grejanje.  Gradski većnici usvojili  i  izveštaj o radu JKP  Vodovod za  2019. godinu i  predlog o podeli dobiti  u ovom preduzeću u 2020.

Foto: Infopress

Iako su ispoštovani svi  zakonski  rokovi  koji se odnose na  Izveštaj o radu    JKP ,,Vodovod"  Čačak za  2019. ovaj dokument je  tek sada pred većnicima  Gradskog veća. Razlog za ovo , uslovno rečeno kašnjenje,  je jer je u ovom preduzeću,  kao i u JP ,,Rzav" Arilje u toku  Državna revizorska institucija koja  radi  kontrolu finansijskog poslovanja za prošlu godinu. I  prošlu  godinu kao i prethodnih  šest,  Vodovod je uspešno poslovao i  ostvario dobit od milion i 312 hiljada dinara . Kako su  utvrdili  danas većnici pedeset posto  od ovog  iznosa  biće uplaćeno u budžet grada Čačka , a pedeset posto na pokriće  gubitka iz ranijih godina. Direktor preduzeća Zoran Pantović kaže da je dobit ostvarena u prošloj godini najmanja u poslednjih sedam godina.

Foto: Infopress

Na sednici  veća  opredeljeno je  oko  tri miliona dinara za rekonstrukciju vrtića Kolibri u Atenici. Toliko  još  nedostaje novca za završetak  posla uz sedam i po  miliona koje je obezbedilo Ministarstvo energetike i oko 4  miliona dinara  izdvojeno ranije iz  gradskog  budžeta , rekao je gradonačelnik Čačka.

 Na prvoj sednici Gradskog veća u novom sazivu doneta su i rešenja  o zaduženjima  članova  po resorima . Gradonačelnik se nada  da će novi većnici , kao i stari, raditi savesno i marljivo i da će građani biti zadovoljni .



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar