Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održane Sportske igre mladih (FOTO) (VIDEO)

post-title


Da je Čačak grad sporta dokaz su Sportske igre mladih (SIM), koje su danas nastavljene na terenima Sportskog centra "Mladost" učešćem najmlađih u nekoliko disciplina.

Nastavak manifestacije označen je paljenjem olimpijske baklje od strane učesnika SIM-a, grada Čačka i pokrovitelja.

Ove godine Čačak je 10. juna, zbog uspešno primenjenih epidemioloških mera, bio jedan od retkih gradova koji je dobio priliku, da u vreme pandemije korona virusa, organizuje u okviru SIM takmičenja u tenisu, stonom tenisu i šahu.

Osnovci, kojih je ove godine bilo znatno manje zbog epidemioloških mera koje su na snazi, nadmeću se u malom fudbalu, basketu tri na tri, odbojci i bič voleju.

Pobednik ide na republičko takmičenje koje će biti održano u Brzeću, a državni pobednik potom odlazi na regionalno takmičenje u Split.
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović poručio je da je najvažnije da deca uživaju u igri, a da su u drugom planu sportski rezultati.

"Naš posao je da stvorimo ovakve manifestacije, da naši prijatelji, pre svega mislim na veliki kompanije, prepoznaju koliko je bitno investirati u mlade, sport, a oni će to vratiti osvajanjem medalja na velikim takmičenjima", naglasio je Todorović.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.
Čačak se u projekat SIM uključio 2018. godine i bio izuzetan organizator igara na terenima SC "Mladost".



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar