Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 31.905 osoba, a zabeležena su 724 smrtna slučaja, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Preporuka građanima koji se vraćaju iz inostranstva da budu u izolaciji

Iz Kriznog štaba preporučuju svima koji dolaze iz zemalja gde je situacija mnogo teža nego u Srbiji, da budu u nekoj vrsti kućne izolacije.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon upozorio je da se u dobrom delu Srbije uopšte ne poštuju mere, da se radi o ljudima na odmorima koji ne nose maske i da je to nešto što ne može da ostane bez posledica.

Ističe će se desiti povratak građana iz inostranstva i da je tu učinjeno sve što je moglo da ne dođe do prenosa.

Međutim, kako ukazuje, i to je nešto što će da se dešava.

Zaštitne mere se najčešće krše u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima, naveo je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je za rekao da, što se tiče ovog i narednog meseca, situacija može blago da se pogorša zbog povratka građana sa letovanja, kao i studenata koji se polako useljavaju u studentske domove, a dolaze ne samo iz naše zemlje, već i iz regiona.

Preporučio je svima koji dolaze iz zemalja gde je situacija mnogo gora nego u Srbiji da budu u nekoj vrsti kućne izolacije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić naveo je da u Beogradskoj areni nema kovid pozitivnih pacijenata, ali da ta ustanova ostaje u kovid-sistemu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here