U Novom Pazaru proteklog vikenda održano je atletsko Prvenstvo Srbije za seniore/ke na kome su nastupili naši najbolji atletičari. Uz rigorozne mere zaštite u odličnoj organizaciji AK Novi Pazar takmičenje je proteklo bez većih problema. Veoma uspešan nastup imali su atletičari ČAAK – a, koji iako još uvek juniori i mlađi juniori beleže rezultate za pamćenje. 

Prva je na start izašla Ivana Ilić u trci kvalifikacija na 100 metara gde je pobedom u svojoj grupi i rezultatom 12,15 obezbedila finale. Finalna trka na 100 metara donela je veliko uzbuđenje. Posle uspešnog starta, iako dosta mlađa, Ivana Ilić vodila je veliku borbu sa našom najboljom sprinterkom Milanom Tirnanić iz AK Crvena Zvezda. Postignut je novi lični rekord 11,89 sekundi, što je svega 0,11 sekundi slabije od juniorskog rekorda Srbije starog više od 33 godine. Obzirom da će se Ivana i iduće godine takmičiti u ovoj kategoriji  logično je očekivati da se upiše u listu juniorskih rekorderki.

U trci na 5000 metara po dosta toplom i teškom vremenu Sanja Đoković je zauzela 3 mesto. 

Prvog dana Ognjen Nikolić je nastupio u trci na 1500 metara i zauzeo 5. mesto postigavši svoj novi lični rekord 3:57,78 što je 13 rezultat ove godine u Evropi za mlađe juniore.

Drugog dana takmičenja atletičari ČAAK – a su pokazali da uspesi ne dolaze slučajno. Zbog tehničkih problema satnica je kasnila punih 45 minuta. Ovo kašnjenje se i te kako odrazilo na rezultate sprintera. U trci na 200 metara Ivana ilić je ponovo bila na visini zadatka, zauzela je 1. mesto u kvalifikacionoj grupi sa odličnih 24,99 sekundi.

Ivana Ilić lako do pobede u kvalifikacionoj grupi.
Posle nešto manje od sat vremena usledila je trka finala na 200 metara. Ovog puta atletičarka ČAAK – a se morala zadovoljiti 3. mestom iako je 200 metara pretrčala za 24,59 sekundi, što je 0,01 sekundi slabije od Ivaninog ličnog rekorda i 0,48 sekundi slabije od rekorda Srbije za juniorke koji je takođe star više od 33 godine.

U trci na 3000 metara stipl Sanja Đoković je ubedljuvo pobedila i osvojila prvu seniorsku zlatnu medalju. Obzirom da su se izgradnjom atletske staze i nabavkom opreme stekli uslovi za ozbiljniji rad u ovoj disciplini mogu se očekivati još bolji rezultati. 

U trci na 3000 metara mlađi junior Ognjen Nikolić je napravio veliko iznenađenje. Pored toga što je dosta mlađi Ognjen je tek u poslednjim metrima trke ostao bez medalje zauzevši 4. mesto. Popravio je svoj lični rekord za čak 10 sekundi. Rezultaom 8:35,94 na 3000 metara zauzeo je 8 mesto na mlađe juniorskoj evropskoj listi najboljih rezultata za ovu godinu.

Sa osvojene 4. medalje AK ČAAK je svrstan na 8 mesto na listi uspešnosti klubova ovog prvenstva na kome je nastupio 31 klub.Na osnovu postignutih rezultata na Prvenstvu Srbije za juniore/ke i Prvenstvu Srbije za seniore/ke savezni selektor Edin Zuković objavio je spisak putnika za predstojeće Balkanske atletske igre koje se održavaju 12/13. 9. 2020 u Istanbulu na kome se nalaze tri člana ČAAK – a. Boje Srbije u trkama na 100 metara, 200 metara i u štafeti 4 x 100 metara braniće Ivana Ilić, a u trkama na 3000 metara i 5000 metara nastupiće Ognjen Nikolić. U sastav trenerskog tima uvršten je Dragan Dukanac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here