Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac slavio sa skoro 30 razlike protiv FMP-a u Železniku

post-title


Košarkaši Borca i FMP-a po drugi put u kratkom vremenskom intervalu izašli su na megdan jedni drugima. Prvi okršaj ova dva abaligaša u Novoj Varoši okončan je pobedom tima trenera Vladimira Jovanovića, koji je slavio rezultatom 84:74.

Međutim, četa Marka Marinovića se revanširala rivalu na više nego adekvatan način. Naime, tim iz grada na Moravi deklasirao je FMP, i to u Železniku, a rezultat na kraju meča je glasio 83:112 (24:23; 14:35; 25:29; 20:25).

Samo u uvodnom kvartalu susreta domaćin je uspeo da odgovori Borcu na adekvatan način i da taj deo igre završi u svoju korist.

Međutim, već u drugom delu krenula je košarkaška rapsodija u režiji Čačana. Tim Marka Marinovića ubacio je FMP-u neverovatnih 35 poena, dok je primio svega 14. Kako se na kraju ispostavilo, razlika napravljena u tom periodu bila je ključna za veliki uspeh Borca.

I u nastavku meča Borac je bio mnogo bolji takmičar od domaćina, koji nikako nije uspeo da se oporavi od šoka koji je doživeo u drugoj četvrtini. Na kraju susreta, gosti iz Čačka uspeli su više nego ubedljivo da pobede favorizovanog protivnika i da se kući vrate osokoljeni velikim trijumfom u Železniku.

Ovaj dobar rezultat ostvaren u Beogradu će, bez ikakve sumnje, pozitivno uticati na elan Čačana u nastavku priprema.

Najbolji pojedinac u dresu Borca bio je kapiten Čarapić sa 19 poena. Sledili su ga sa dvocifrenim učinkom Tornton sa 14, Kočović i Nerandžić sa po 13, Novaković je ubacio 12, dok je Miletić dodao 11. U pobedničkom taboru istakao se Đorđević sa 18 poena.

Naredni okršaj četa iz Čačka takođe će odigrati u prestonici, samo što će sledeći protivnik biti crno-bela ekipa Vlade Šćepanovića. Susret Partizana i Borca zakazan je za subotu 12. septembra, a početak okršaja biće naknadno određen.

FMP: Nenadić 11, Čović 5, Vasić, Pecarski 16, Radonjić 5, Simović, Pažin 2, Radovanović 5, Lešić 14, Šešljija, Jaramaz 3, Nemanja Popović, Ulubi 4, Nikola Popović, Đorđević 18.

Borac: Novaković 12, Đoković 5, Miletić 11, Gavrilović 9, Tornton 14, Kočović 13, Nerandžić 13, Karapandžić 3, Džons 6, Todorović 7, Čarapić 19.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar