Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dan pešačenja 12. septembra - SRBIJA HODA

post-title


Planinarsko društva „Kablar“, Čačak i Planinarski saveza Srbije (PSS), arealizuju nacionalnu akcije i kampanju "Dan pešačenja", koji se održava 12. septembra 2020. godine pod sloganom "SRBIJA HODA - ZA KORAK BLIŽE ZDRAVLJU!"

Nacionalna akcija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji. Prošlogodišnja akcija je okupila oko 17.200 ljudi u 62 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

Ovogodišnja akcija je antipandemijskog karaktera. Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolje preventive!

PD Kablar želi da uputi poziv sugrađanima da se tog dana pokrenu i hodaju, nebitno da li se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza. U stvari, oni žele da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta!. "Dan pešačenja" je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja.

Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom, Planinarsko društvo „Kabalar“ Čačak, po instrukcijama Planinarskog saveza Srbije će ovogodišnju akciju realizovati na specifičan način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, našim sugrađanima predlažemo „Stazu zdravlja“ , (brana na Moravi-Parmenac), u periodu 8-12č. Članovi Planinarskog društva „Kablar“, Čačak će biti prisutni na samoj stazi kao logistička podrška. Na ovaj način ćemo ispoštovati pravilo socijalnog distanciranja.

https://youtu.be/27JZ9sxiQbI


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar