Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rizici i dalje postoje, nije vreme za opuštanje u borbi sa koronom

post-title


Od početka epidemije, u Srbiji je testirano 1.001.425 ljudi, a koronavirus je potvrđen kod 32.078 osoba. Iz Kriznog štaba poručuju da nije vreme za opuštanje.

U KBC Dragiša Mišović 70 pacijenata

U KBC Dragiša Mišović trenutno je 70 pacijenata. Više od 20 ih je u teškom oštem stanju, a 10 na intenzivnom lečenju. Od toga, četiri pacijenta su intubirana.

U poslednja 24 časa testirano je 8.285 ljudi, pa je ukupan broj testiranih od početka epidemije više od milion.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da, s obzirom na ponašanje stanovništva, i dalje postoje rizici da ćemo imati stalnu fluktuaciju broja zaraženih. 

"To će potrajati. Ne možemo očekivati u narednom periodu da će biti velikog smanjenja, pogotovo ako pogledamo šta se dešava na splavovima, šta se dešava u restoranima i kafićima uveče", objašnjava doktor Tiodorović.

Kaže da se stručni deo Kriznog štaba zalagao da se ljudima koji se vraćaju sa letovanja što više skrene pažnja da moraju da misle na sebe, a samim tim i na druge.

"Imamo na raspolaganju samo tri mere koje stalno pominjemo - maska, fizička distanca i dezinfekcija", navodi Tiodorović. 

Ministar Zlatibor Lončar ukazuje da povećan broj pregleda u kovid ambulantama konkretno govori da nije vreme za opuštanje i da bi to trebali svi da shvate. 

Predstojeću školsku godinu Univerzitet u Beogradu radiće po kombinovanom modelu nastave, koji će se prilagođavati specifičnostima svakog fakulteta ali i epidemijskoj situaciji, odlučeno je na sednici Senata.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar