U poslovima rasvete i advertajzinga, LED ekrani najčešće se poručuju iz Kine i to kao gotov proizvod. Uz pomoć partnera iz Kine koji su ustupili deo tehnologije za proizvodnju ekrana, kompanija Elsat, članica Naučno–tehnološkog parka Čačak, pokrenula je proizvodnju u Srbiji. Osim osnovnih komponenti koje proizvod sadrži, dorada i finalizacija odvijaju se u Čačku. Namera je da tržište dobije visokokvalitetan proizvod čija cena je povoljnija nego u Kini.

Oglašavanje putem štampanog materijala, naročito kada su u pitanju kompanije koje drže do vizuelnog imidža, sve češće zamenjuju digitalna rešenja. Osim praktičnog razloga da se reklama učini vidljivijom a informacija dopre do prolaznika, postoji i estetski razlog koji podrazumeva da su digitalni ekrani atraktivno dinamičko rešenje.
LED ekrani predstavljaju efektno rešenje za oglašavanje u šoping centrima, prodajnim objektima, apotekama, supermarketima, na sajmovima, pumpama, autobuskim stanicama, aerodromima itd.Ono što je u vezi sa ovakvim vidom reklamiranja zanimljivo jeste mogućnost centralizovanog upravljanja sadržajima digitalnih panela.
– Uzmimo za primer radnje u tržnim centrima. Određeni brend koji ima potrebu za digitalnim obeležavanjem, u većini ili u svim prodavnicama može postaviti led ekrane. Postoji način da se sadržaji (poruke) na tim ekranima kontrolišu i menjaju iz jednog centra. Mi takve sadržaje menjamo preko aplikacije. Ovakav princip promene digitalnog sadržaja je efikasan i zbog toga što se na taj način mogu izbeći troškovi štampe i izlazaka na teren da bi se stari posteri menjali novim – kazao je Aleksandar Stefanović, izvršni direktor kompanije Elsat.
Prednosti proizvodnje led ekrana u Srbiji su velike. Pre svega, predviđen je kratak rok isporuke, omogućene su tehnička podrška i obuka, kao i servis u garantnom i vangarantnom roku. Svaki proizvod se izrađuje prema zahtevu kupca, a softversko rešenje je takvo da je pristupačno za bilo koje vizuelno rešenje (fotografija ili video).
M. Banović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here