Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Komunalna milicija u Čačku obeležila deceniju postojanja

post-title


U sali Skupštine grada Čačka, danas je obeležena decenija postojanja Komunalne milicije.Jubilej dočekuju sa 14 zaposlenih, a u narednom periodu očekuju ih   ulaganja u  savremena  sredstva za rad, nabavka  novih uniformi,  kao i povećanje broja zaposlenih.

Foto: Infopress

Lokalna samouprava osnovala je Komunalnu miliciju kako bi zajedno sa policijom  brinuli o javnom redu i miru, gradskoj imovini, kao i o zaštiti životne sredine. Jedina zabuna u kontaktu  sa građanima je podela nadležnosti, kaže načelnica Komunalne  milicije grada Čačka , Milena Jovanović.

Foto: Infopress

Građani im se najviše obraćaju zbog nesvesnog čuvanja kućnih ljubimaca, parkiranja na javnom parking van obeleženih mesta. Zahvaljujući njima naš grad je čistiji i dosta je manje divljih deponija. Ove godine  iz budžeta je izdvojeno dva miliona dinara za nabavku opreme i uniformi.

 ,, Za iduću godinu planiramo nabavku novih vozila, kao i ,, Oka  sokolovog",  i klopki za kontrolu deponovanja otpada na teritoriji grada Čačka, napominje zamenik gradonačelnika  Čačka,   Vladan Milić.

Komunalna milicija funkcioniše u okviru  Gradske uprave za inspekcijske poslove. Raspolaže sa 70 miliona dinara budžeta. Njihovi planovi odnose se na ulaganje u kadrove i opremu kako bi funkcionisanje  Komunalne milicije grada Čačka i dalje  bilo efikasno.  



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar