Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U čačanskim školama bez slučajeva korona virusa prvih 10 dana

post-title


Prvih deset dana nastave u novoj školskoj godini u čačanskim školama proteklo je uglavnom bez problema. U Mašinsko-saobraćajnoj školi jedna učenica u febrilnom stanju poslata je na kućno lečenje, ali nije pozitivna na Korona virus. Nastava se bez problema odvija i u OŠ ,,Ratko Mitrović".

Đaci su disciplinovani kada je u pitanju poštovanje mera zaštite od Kovida 19. Iako im nije prijatno da dišu ispod maski tokom boravka u školi, ponašaju se odgovorno prema sebi i drugima.

Roditelji uglavnom imaju poverenja u obrazovne ustanove i smatraju da se sve mere zaštite sprovode dosledno.

,,Od prvog dana nisam imala dilemu da li da decu pošaljem u školu. Koliko vidim  sve mere se poštuju i sve se savršeno održava, tako da nemam razlog za brigu. Deca su navikla, žive od marta u uslovima epidemije, tako da poštovanje mera u školi za njih nije ništa novo,"rekla je majka dečaka koji pohađaju OŠ ,,Ratko Mitrović", Dušica Lončarević.

Foto: Infopress

U Mašinsko-saobraćajnoj školi osim jednog slučaja povišene temperature, nije bilo nikakvih problema, istakao je direktor Mašinsko-saobraćajne škole, Mirko Lazović.

 OŠ ,,Ratko Mitrović" takođe funkcioniše bez problema, pa se čak i učenici opredeljeni za nastavu na daljinu vraćaju u školske klupe.

,,Bilo je 14 učenika opredeljenih za onlajn nastavu, ali se tokom ovih 10 dana situacija promenila. Roditelji su uvideli da su deca ovde bezbedna i čak petoro dece se vratilo u školu", rekao je direktor OŠ ,,Ratko Mitrović", Đuro Ceranić.

Osnovna škola Ratko Mitrović potpuno je rekonstruisana, a radovi su završeni samo dan pre početka nove školske godine. Đake je dočekao uređen i savremeno opremljen prostor u kojem će sticati nova znanja i prijateljstva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar