Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Promovisani najmlađi oficiri Vojske Srbije – nećemo stati, idemo u nove pobede

post-title


Svečanom ceremonijom u prve oficirske činove promovisana su 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Najboljim mladim oficirima predsednik Aleksandar Vučić uručio je pištolje sa posvetom. Nećemo stati, idemo dalje u nove pobede kao ponosni oficiri Vojske Srbije, poručio je prvi u rangu Ognjen Zlatić. Prvi put je na svečanosti promocije nastupio konjički vod Grade.

Posle 14 godina promocija mladih oficira nije održana ispred Narodne skupštine, već se poštujući mere epidemiološke zaštite vratila u krug Vojne akademije – u kasarnu "General Jovan Mišković".

U programu ovogodišnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije bio je i letački i kulturni deo, nastupili su vazduhoplovi Vojske Srbije, pripadnici Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", dramski i muzički umetnici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je akademiji važan jubilej. Srbija i građani su ponosni na vojsku, to je važna institucija u koju građani imaju najveće poverenje, istakao je Vučić.

Naučni radovi nastavnika su prepoznatiljivi i na međunarodnom nivou, podvukao je Vučić.

"Mi smo u prethodnim godinama pokušali da podignemo ugled vojske i vi ste zaslužni. Vratili smo srednje stručne škole, vratili smo i logorovanje u pokretu, moramo da gradimo ozbiljnu vojsku", rekao je predsednik Srbije u obraćanju.

Važno je da smo ove godine imali 30 odsto više upisnika nego prethodne tri godine, vraća se popularnost odlaska u vojsku, rekao je Vučić.

"Vidi se vojska kao mesto gde će moći da pristojan život obezbedi sebi i porodicama", dodao je predsednik.

Prema njegovim rečima, u svetu nesigurnosti, izazova, Srbija mora da ima jaku vosjku koja će sa ponosom i smelošću da štiti  zemlju. "Vojska će štiti vojnu neutralnost, ali ne na papiru već stvarnu neutralnost", poručio je predsednik Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar