Zaseda Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji.

Na toj sednici trebalo bi da se donese odluka da li će državljani Srbije, koji su se vratili ili se vraćaju s letovanja u Crnoj Gori i Hrvatskoj, morati da idu u desetodnevnu samoizolaciju.

Na razmišljanje o takvom koraku Krizni štab se odlučio kada je počeo polako da raste broj novozaraženih koronavirusom u Srbiji.

Kako je prethodno izjavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar to sepovezuje spovratkom ljudi s letovanja u Crnoj Gori i Hrvatskoj, gde je proteklih nedelja izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija.

Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčvić rekal je da najveći broj zemalja u Evropi je beležio rekordabnporast u broju slučajeva.

“Tu su sve zemlje u okruženju, po učestalosti obolevanja je Crna gora u odnosu na sve zemlje u Evropi. To apominjemo jer je veliki broj naših građana u tim zemljama”, rekla je ona.

Navela je da apeluje na sve naše građane koji su u susednim zemljama da se vrate u našu zemlju, jer od petka u 18 časova ćemo imati drugačiji režim.

“Od tada uvodimo nadozor za sve putnike koji ulaze u našu zemlju iz tih zemalja”, rekla je ona i dodala da će nadzor trajati 10 dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here