Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Fudbalerke Borca u finalu Kupa FSR Zapadne Srbije

post-title


Već na samom startu svoje prve takmičarske sezone igračice Gradskog ženskog fudbalskog kluba Borac najavljuju da će imati značajnu ulogu u Drugoj ženskoj ligi Zapad, koja startuje 26/27. septembra. Naime, devojke iz Čačka su prve zvanične nastupe već imale u okviru Kupa na nivou FSR Zapadne Srbije, gde su stigle do finala.

Ekipa Borca je juče (četvrtak, 19. septembar) u polufinalu zabeležila fantastičan uspeh, savladavši u Topoli domaći Karađorđe nakon boljeg izvođenja penala, u regularnom toku rezultat je glasio 1:1. Uspeh je tim veći kada se zna da Karađorđe desetak godina unazad ne zna za neuspeh na svom terenu. Domaće su povele u 18 minutu preko Mirkovićeve, da bi u 22. izjednačenje Čačankama donela Teodora Milošević. Treba napomenuti da je u finišu prvog dela igre, koji je po prikazanoj igri pripao gošćama, ekipa iz Topole propustila da povede nakon dosuđenog penala u njihovu korist.

Mada su prikazale znatno bolju igru u drugih 45 minuta, igračice Karađorđa nisu uspele da stignu do toliko željene pobede, pa je prolaz u finale odlučen posle izvođenja jedanaesteraca. Odlučujući pogodak za Borac u poslednjoj seriji postigla je Zorana Đoković.

Ovo je za nas ogroman uspeh i veliki podstrek za dalji rad – ističe predsednik GŽFK Borac Bojan Rančić. – Devojke su pokazale da imaju „štofa“ i da se od njih, uz pravilan i kvalitetan stručni rad, može napraviti ozbiljna takmičarska ekipa. Prezadovoljni smo dosadašnjim rezultatima, ambicije rastu, tako da ćemo se svojski potruditi da stignemo i do prvog trofeja. U finalu Kupa FSR Zapadne Srbije igramo protiv ekipe Kraljica Marija iz Vrnjačke Banje, verovatno na Gradskom fudbalskom stadionu u Čačku. Bez obzira kako se taj susret završi, imamo puno razloga za optimizam u nastavku sezone.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar