Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ambasador Godfri: Marko Parezanović je uticajan lider u Srbiji, Todorović ulaže napore da Čačani žive bolje

post-title


Njegova Ekselencija ambasador SAD-a u Srbiji gospodin Entoni Godfri nakon posete Čačku podelio je svoje impresije na svom tviter nalogu. Godfri je posebno pohvalio narodnog poslanika Marka Parezanovića koga je nazvao "uticajnim liderom".

Ponosan sam kad vidim rezultate truda američke ambasade na izgradnji jačih odnosa naše dve zemlje. Narodni poslanik Marko Parezanović je polaznik OWprograma i uticajan lider u Srbiji. Omogućili smo da više od 1.000 mladih lidera iz cele Srbije poseti SAD i vrati se kući sa novim idejama’’, napisao je Godfri.

Godfri se na svom tviter nalogu zahvalio gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću na gostoprimstvu istakavši da je Čačak dinamičan grad, a da Todorović ulaže napore da njegovi stanovnici žive bolje.

Gradonačelnik Todorović me je kao dobar domaćin ugostio u Čačku uz specijalitete domaće kuhinje. Bila mi je čast da se bolje upoznam sa ovim dinamičnim gradom i naporima gradonačelnika Todorovića da poboljša život njegovih stanovnika’’, naveo je Godfri.

Godfri je dodao i da Srbiju i SAD čeka novo poglavlje u odnosima koje je započeto potpisivanjem sporazuma u Vašingtonu.

Predsednik (Donald) Tramp vidi da sadašnji trenutak ima taj potencijal i da predsednik (Aleksandar) Vučić ima mudrost i viziju da iskoristi šansu za evropsku budućnost Srbije. Hajde da pamtimo velike žrtve iz prošlosti i da baš zbog njih krenemo napred u bolju budućnost" dodao je Godfri.

Ambasador posetio manastir Mileševa

Američki ambasador objavio je danas na Tviteru da je posetio manastir Mileševa.

Manastir Mileševa naprosto zadivljuje. U svojih skoro 900 godina postojanja preživeo je mnoge napade i bio utočište vernicima", napisao je Godfri.

Kako je dodao, zadatak naše generacije je da zaštiti i očuva ovo nasleđe za buduća pokoljenja i vekove koji dolaze, ali i da zajedno negujemo dijalog, toleranciju i napredak koji mogu doneti bolji život svima u regionu.

MediaPortal/GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar