Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osma Međunarodna naučno-stručna konferencija na FTN-u

post-title


Fakultet tehničkih nauka u Čačku osmi put organizuje Međunarodnu naučno-stručnu konferenciju i simpozijum u okviru konferencije ,,Tehnika i informatika u obrazovanju: nastavnici za nastavnike".  Ovaj događaj okuplja učesnike iz zemlje i inostranstva sa ciljem unapređenja nastave.

Okupljanje naučnih i stručnih saradnika koji rade u oblasti tehničkog, tehnološkog i informatičkog obrazovanja ima tradiciju dugu pola veka, a ove godine zbog specifičnih uslova upriličena je onlajn konferencija.

Foto: Infopress

Poslednje tri konferencije imaju status međunarodne. Osim učesnika iz zemlje i regiona, onlajn format omogućio je učešće i naučnika iz sveta, tako da je odziv učesnika veći od očekivanog. Tokom tri dana biće predstavljeno čak 60 radova, istakao je prodekan za nauku i naučnu saradnju FTN-a, prof.dr Nebojša Mitrović.

Prethodnog dana na okruglom stolu bilo je oko 40 učesnika, među kojima su se našli i bivši studenti FTN, koji sada žive i rade van zemlje.

Do sada održani naučno-stručni skupovi, svojim delovanjem, uticali su na razvoj obrazovanja iz oblasti tehnike i informatike, pre svega u osnovnom i srednjem obrazovanju. Uticaj ovih skupova prepoznatljiv je i u visokom obrazovanju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar