U Mrčajevcima danas mirna slika. Ali, kako se već moglo videti u medijima, pa i na video snimcima u petak, ali ni sinoć nije bilo tako.

Prema rečima Svetlana Tadić, šefa odseka za sanitarni nadzor Čačak, ova inspekcijska služba sinoć je imala pune ruke posla na neformalnoj „Kupusijadi“

Sanitarna inspekcija je sinoć zajedno sa Policijom pregledala 11 registrovnih ugostiteljskih objekata u Mrčajevcima i podneto je deset zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka. U pitanju je bilo nepoštovanje fizičke distance, barijere, nošenja maski… – rekla je Tadić za naš portal.

Igor Krivokapić, načelnik Inspekcijskih službei Grada Čačka rekao je da su sve službe i u petak i u subotu vršile inspekcijski nadzor.

Ono što u ovom trenutku znam je da su objekti bili zatvoreni u skladu sa Uredbom, odnosno u 1 sat nakon ponoći. Po mom saznanju, trenutnio, nije bilo elemenata za pisanje krivičnih prijava u vezi sa radom ugostiteljskih objekata i trgovina na malo, što je u našoj ingerenciji delovanja – reko je Krivokapić.

Ali, za razliku od ove, sanitarna inspekcija je imala i te kako razloga za pisanje prekršajnih prijava. Da podsetimo, u zavisnosti od veličine bašte ugostiteljskog objekta zavisi koliko ljudi može u njoj da boravi, kako bi se poštovala mera dva kvadratna metra površine bašte po gostu.

Da li će, kako apeluju stručnjaci ovo biti epidemiološka bomba za Čačak videćemo u narednim danima. Na teritoriji našeg grada već duži vremenski period nije registrovan nijedan novozaraženi, ali je pitanje da li ima onih koji su došli iz inostranstva i da li su u Mrčajevcima bili Čačani ili gosti iz nekih drugih grdaova.

Prema informacijama do kojih je došao MediaPortal objekti u Mrčajvecima radili su i posle 1 časa iza ponoći.

Čačanski glas/ MediaPortal

1 KOMENTAR

  1. POSETIOCI KUPUSIJADE SU KNZUMIRALI VITAMINSKU BOMBU ZA IMUNITET A POSEBNO ZDRAVU ZA RESPIRATORNE ORGANE.PRITOME SU DEZINFEKCIJU KORISTILI PREKO PROPISANIH MERA NAROČITO UNUTRAŠNJU……………..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here