Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Školama u Čačku osam miliona dinara od NIS-a

post-title


U okviru programa „Zajednici zajedno 2020“, kompanija NIS podržaće 72 projekta kojima će biti unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama širom Srbije. Rezultati konkursa objavljeni su na veb stranici http://www.nis.eu/rezultati-zajednici-zajedno-2020, kao i na sajtovima gradova i opština učesnica programa.

Programom su podržane osnovne i srednje škole iz 12 partnerskih gradova i opština u našoj zemlji, u kojima NIS ostvaruje najveći deo svojih poslovnih aktivnosti: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

Na konkurs programa Zajednici zajedno iz Čačka je pristiglo ukupno 10 prijava. Nakon uvida u dokumentaciju i opis potreba, Komisija za izbor projekata je donela zaključak da postoji mogućnost da se, u skladu sa potraživanjima, a bez narušavanja prijavljene ideje, projekti realizuju u iznosima od po 800,000.00 dinara i donela odluku da se podrži svih 10 projekata.

Po 800.000 dinara dobile su: Mašinsko-saobraćajna škola, Medicinska škola, Tehnička škola, osnovne škole "Filip Filipović", "Sveti Sava", "Ratko Mitrović", "Tanasko Rajić", "Tatomir Anđelić" Mrčajevci, "Vuk Karadžić", "Božo Tomić" Trbušani.


Upravo zato što su savremeni način obrazovanja i bezbednost dece u školama prepoznati kao prioritet za ulaganje, kompanija NIS će za ove projekte u 2020. godini donirati 114,5 miliona dinara. Ovogodišnji program realizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije.
Zajednicu unapređujemo zajedno!



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar