Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Drift trke Čačak 2020 na stazi Autoprevoza Čačak (FOTO)

post-title


Sportski auto karting savez Srbije sa Tjuning Klubom, Tjuning Stajling klubom i Gradom Čačkom  26. septembra i 27. septembra 2020. na stazi Autoprevoza Čačak u Konjevićima ogranizovaće  sportsko-turistička manifestacija pod nazivom: “DRIFT TRKE ČAČAK 2020” , na kojoj će vozači iz Bugarske, Hrvatske i Srbije, pokazati svoje umeće u bočnom klizanju automobila-driftu.

Foto: Screenshot YouTube/Stefan Krstić

Takmičenje se organizuje  u okviru domaćeg SDC (Serbian Drift Championship) šampionata u kome se voze finalne trke u Stret i Pro klasi, kao i druge runde regionalne drift serije „Day of Champions“.

Foto: Screenshot YouTube/Aleksandar Jokic

U ovoj nesvakidašnjoj formi auto sporta učestvovaće dvadesetak driftera iz regiona. Sama staza ima  kvalitetan asfalt i sastoji se iz jednog dužeg pravca koji je pogodan za startna ubrzanja i nekoliko kombinacija otšrijih krivina za duele u tvin driftu.
Sudije će ocenjivati brzinu kojom se ulazi u krivinu, ugao zaokreta, kontrolu vozila u ekstremnim uslovima, blizinu prilaska repernim čunjevima i opšti utisak.

Foto: Screenshot YouTube/Aleksandar Jokic


Ljubiteljima brzine i adrenalina uz trke posebno interesantne biće i: vožnje u drift taksiju, tjuning stajling izložba, atraktivne vožnje motocikala i zabavni deo programa.
 
SAKSS, Auto tjuning klub, Tjuning Stajling klub i Grad  Čačak  preuzeli su inicijativu da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom i činjenicom da jedino mesto za trke mogu da budu obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.

Foto: Screenshot YouTube/Aleksandar Jokic


Naravno, u skladu sa preventivnim merama kriznog štaba, broj posetilaca na drift trkama je ograničen. Obavezno je držanje distance  i nošenje zaštitnih maski a na ulazu će se meriti temperatura.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar