Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačelnik Čačka sa predstavnicom Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena

post-title


Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, sastao se sa predstavnicom Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena iz Beograda, Lidijom Vujičić i predsednicom udruženja ,,Laris" iz Čačka, Ljiljanom Petrović. Tema sastanka bila je realizacija programa usluga neformalnih negovatelja u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

Foto: TV Lav plus

Potreba za uslugama neformalnih negovatelja primetno je veća u svim gradovima Srbije, ističu učesnici sastanka. Zbog toga je veoma važno da ovaj program bude detaljno razmotren i podržan od strane nadležnih institucija, istakla je rukovoditeljka programa Rodno odgovorno upravljanje ispred Agencije UN za rodnu ravnopravnost, Lidija Vujičić.

Lidija Vujičić Foto: TV Lav plus

Grad Čačak podržava projekte koji su namenjeni poboljšanju kvaliteta života socijalno osetljivih grupa. Poseban segment brige o ovoj grupaciji građana tiče se njihovog zapošljavanja.

Ovogodišnjim budžetom opredeljeno je oko 30 miliona dinara za zapošljavanje socijalno osetljivih grupa na lokalnom nivou. Za narednu godinu, u saradnji sa donatorima, planirano je izdvajanje većih sredstava, dodala je pomoćnica gradonačelnika, Mirjana Đoković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar