Trener košarkaša Borca Marko Marinović izjavio je da je taj klub angažovao strane igrače jer su domaći prreskupi.

Poslednja akvizicija Borca je krilni centar Entoni Smit, koji je debitovao u kontrolnom meču protic Mege. Pre njega došao je bek Derik Tornton, košarkaš koji je ostavio prilično dobar utisak na pripremnim utakmicama na kojima je do sada igrao. Za plejmejkera Brajsa Džonsa može se reći da je starosedelac, budući da je za čačanski tim nastupao i prošle godine.

Angažovanja trojice Amerikanaca izazvalo je negodovanje u delu košarkaške javnosti u Čačku. Toga je svestan i Marko Marinović, ali ima jasan odgovor na kritike ove vrste.

– Već trpim kritike u gradu što Borac ima tri igrača iz Amerike, ali situacija je takva da je mnogo teško dovoditi naše igrače jer su oni znatno skuplji od stranaca. Svaki put kad sednem da pričam sa domaćim igračima o dolasku u naše redove, oni kažu neki cifru i ja više ne mogu da nastavim razgovor. Mi ovde imamo vrhunske uslove za napredak igrača, ali još uvek nismo klub u koji će igrači dolaziti da bi zaradili velike pare – naglasio je Marinović u izjavi za TV Lav.

Podsetimo, osim Torntona i Smita, redove Borca ovog leta pojačao je i Aleksa Novaković, koji je došao iz Novog Pazara.

1 KOMENTAR

  1. E vidis sine, tako rade i sa nama u Nemackoj!I mi smo tamo jevtina radna snaga!Tako je bre, nemoj da placas nase dovedi bre crnje za dž!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here