Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pobede biciklista Borca na Kupu Srbije

post-title


Na biciklističkom Kupu Srbije u Bačkom Petrovcu, senior Marko Danilović, kadet Dejan Cogoljević, seniorska, kadetska i ekipa poletaraca osvojili prva mesta, poletarac Stefan Vučićević osvojio drugo mesto.

Četvrta trka Kupa Srbije u biciklizmu održana je u subotu 19. septembra 2020.godine u Bačkom Petrovcu. Staza je bila kružna, a seniori su vozili 87,5km. Posle prvih napada odvojila se vodeća petorka u kojoj su bili Marko Danilović i Stefan Stefanović. Sa još dva takmičara iz beogradskog Partizana i jednim takmičarem iz Subotice složno su išli ka cilju. U zadnjim kilometrima naši takmičari su počeli sa napadima i Marko Danilović uspeva da se odvoji i u solo vožnji prvi prolazi kroz cilj. Stefan Stefanović osvojio je četvrto, a Aleksa Radmilac osmo mesto. Ekipno Borac je bio prvi ispred beogradskog Partizana. U generalnom plasmanu Marko Danilović je učvrstio svoje vodjstvo, a ekipa Borca je preuzela prvo mesto od kraljevačkog Metalca. Pored ove pobede Marko Danilović je izvojevao još jednu pobedu, u sredu 16.septembra diplomirao na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i stekao zvanje DIPLOMIRANOG PROFESORA FIZIČKOG VASPITANJA I SPORTA, sa prosečnom ocenom 9,62 i 10 na diplomskom ispitu. 

Kadeti su vozili stazu dužine 52,5km, Dejan Cogoljević se odvojio sam od ostalih takmičara u ranoj fazi trke i uspeo da u solo vožnji ubedljivo osvoji prvo mesto. Boško Veličić je osvojio četvrto mesto, a Matija Peković je bio plasiran medju prvih 15 takmičara. Ekipa Borca osvojila je prvo mesto ispred somborskog S TEAM-a. U generalnom plasmanu Dejan Cogoljević probio se na drugo mesto, kao i ekipa Borca.

Poletarci su vozili stazu dužine 10km. U sprintu Stefan Vučićević osvoji je drugo mesto, Aleksa Blagojević je osvojio peto, a Bogdan Božović deseto mesto. Ekipno Borac je bio prvi i učvrstio svoje vodjstvo u generalnom plasmanu, kao i pojedinačno Stefan Vučićević.

Do kraja godine ostale su još dve trka Kupa Srbije, u Subotici i Somboru.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar