Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dobri nastupi moto kros klubova iz Čačka prethodnog vikenda

post-title


Za vikend je na stazi Virovo u organizaciji kluba MK „Ere“ iz Arilja, održana je III trka za Otvoreni šampionat Srbiju u moto krosu, uz učešće 46 vozača iz osam klubova, a klubovi iz Čačka ostvarili su dobar rezultat.

Nije manjkalo uzbuđenja u svim klasama. Vozači naša dva kluba Termorad „AMSK Čačak“ i „Tanasko Rajić“ imali su ponovo dosta uspeha i tako nastavili dalju borbu sa vozačima MK „Ere“ iz Arilja za titule u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U najmladjoj klasi MX65 do 12 godina starosti viđena je velika borba dva prvoplasirana u šampionatu, iz koje je kao pobednik izašao Andrej Popović iz MK „Ere“, a drugi Vuk Ćajić iz kluba „Tanasko Rajić“. Treće mesto zauzeo je Noel Pešut iz „Sagmajster tima“.

Kako se navodi u saopštenju, u klasi MX85, do 14 godina sigurna pobeda u obe vožnje vodećeg u šampionatu Alekse Milosavljevića iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“ ispred Relje Kuzmana iz MK „Ere“, dok je treći bio David Vig iz ekipe MX024.

U klasi MX1 se vodila velika borba izmerđu vodećih u šampionatu, u koju se umešao povratnik Nemanja Vemić.

Nakon dve vožnje, ubedljivom vožnjom pobedio je vodeći u šampionatu Miloš Đorđević iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“, ispred Nemanje Vemića iz MK „Ere“ i Marka Kostića iz AMSK „Kostić“ iz Pirota.

U klasi MX2 je viđeni su dueli izmedju tri prvoplasirana u šampionatu, Nenada Petrovića iz MK „Tanasko Rajića“, Vukašina Jablanovića iz GTC racinga iz Kraljeva i Janka Railića iz MK „Ere“.

Piše i da je nakon dve trke, prošlogodišnji šampion Nenad Petrović odličnom vožnjom osvojio prvo mesto ispred Jablanovića i odličnog Strahinje Kalamkovića iz MK „Ere“.

Ovom pobedom Petrović je istakao kandidaturu za novu šampionsku trku.

U kupu Srbije u klasi MX3, posle dve vožnje najuspešniji je bio Viktor Lang iz ekipe „MX024“ ispred Vlada Rajevića iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“, dok je treći bio Szabolcs Horvat iz ekipe „MX024“.

U klasi MHB najbolji je bio Filip Savić iz ekipe GTC racing iz Kraljeva, drugi Tamaš Martonoši iz ekipe „MX024“ a treći Kristian Plattner iz „Sagmajster tima“.

Kako se navodi, u klasi MXS povedio je Branko Radanov iz MK „Tanasko Rajić“, drugi je bio Vlatko Provodovski iz BAP racing tima, a treći Dragiša Stanković iz „Sagmajster tima“.

U ekipnoj konkurenciji, u klasi klubova I prvo mesto je zauzela ekipa MK „Ere“, drugo ekipa Termorad „AMSK Čačak“, a treće MK „Tanasko Rajić“.

U kupu Srbije, u klasi klubova II, prvo mesto osvojila je ekipa Termorad „AMSK Čačak“, drugo „MX024“ i treće „Sagmajster tima“.

Sledeća trka u šampionatu održava se 4. oktobra u Leštanima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar