Posle velikog uspeha kampanje “ONI SU MENJALI SVET” kompanija “Color Media Communications“ kampanju nastavlja i u 2020. godini. Kampanja “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Izložba u okviru kampanje otvorena je juče u Čačku, na šetalištu gradske plaže. Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije. Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe bili su u prilici da čuju i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.
Na svečanom otvaranju prisutnima se obratio Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka, a predstavile su se i neke od osoba koje smo uvrstili u projekat.

Ivana Veličković, devojka koja se od osnovne škole bavi pisanjem, iako je izgubila vid i vodi dugogodišnju borbu sa epilepsijom, nepresušni je izvor svetla za ljude koji je okružuju, a ovom prilikom je, pored predstavljanja izrecitovala i svoje dve autorske pesme.

Miroslav i Đorđe Tomićević, braća koja se bave sportom, obojica igraju za reprezentaciju gluvih Republike Srbije, sa timom osvajaju mnoge medalje na svetskim i evropskim takmičenjima, govorili su o suočavanju sa svojim zdravstvenim problemom, podršci okoline i prijatelja…

Lidija Vujović koja boluje od Daunovog sindroma govorila je o svojim sportskim uspesima i medaljama koje osvaja. Naime, ona uprkos bolesti, niže velike uspehe u atletici, plivanju, košarci, odbojci, pa i fudbalu. Dobitnica je zlatne medalje u atletici na Letnjim Olimpijskim Igrama Specijalne Olimpijade u Šangaju 2007. godine. Korisnica je ustanove za dnevni boravak dece mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak”, gde se, takođe ističe u radionicama, priredbama i drugim aktivnostima.
Izložba “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU” u Čačku može da se pogleda sve do 29. septembra.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here