Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Donacija kompanije NIS Domu zdravlja u Čačku: Sanitetska vozila za hitno zbrinjavanje pacijenata i beba (FOTO)

post-title



Čačak - Kompanija NIS danas je uručila Domu zdravlja u Čačku donaciju od dva sanitetska vozila, koja sadrže svu neophodnu opremu za hitno zbrinjavanje pacijenata i beba. Vrednost donacije je osam miliona dinara.

„Zahvalni smo NIS-u što su prepoznali potrebe ne samo Doma zdravlja već i građana iz čitavog Moravičkog okruga. Naša vozila u toku jedne godine pređu blizu 800 hiljada kilometara, jer vršimo usluge i za bolnicu i onda je svima jasno koliko nam je ova donacija značajna”, kaže Aleksandar Pajović, direktor ove zdravstvene ustanove.

Foto: RINA

Zdravstvo Srbije, a ni grad Čačak, prema njegovim rečima, sigurno ne bi uspeli da odgovore svim problemima koja se nameću, ali zato kompanije, poput NIS-a, uvek priskoče u pomoć i stanu uz svoj narod i lokalnu zajednicu.

Od 2009. godine, NIS je, u saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama, realizovao više od 950 projekata vrednih preko 1,2 milijarde dinara. Sa gradom Čačkom ova kompanija partner je u programu od 2013. i do sada su zajedno realizovali 32 projekta vredna 56 miliona dinara.

Čačak je dobio 18 igrališta na otvorenom, sedam institucija kulture, prošle godine dva sanitetska vozila, kompletno opremljena za hitne intervencije stanovnika Moravičkog okruga.

Foto: RINA

„Projektom Zajednici zajedno samo u 2020. godini, NIS je za grad Čačak opredelio osam miliona dinara za digitalizaciju i bezbednost učenika u osnovnim i srednjim školama. Iako je deset škola apliciralo, novca je imalo za osam, ali je velika komapnija izašla u susrtet tako da će sve biti opremljene”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prioritet NIS-a je ulaganje u zdravstvo, i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama u toku prošle godine uloženo je miliona evra.

Generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev istakao je da upravo time pojačan kapacitet 20 medicinskih ustanova u Srbiji.

„Ova, po svemu izazovna, godina pokazala nam je da imamo pravi cilj i da od njega ne odustajemo. Tehnologija je svakako veoma važna, ali su ipak najvažniji ljudi, njihova stručnost i posvećenost. Pre svih, to su medicinari, ljudi herojske snage. Kod nas, u NIS-u to su volonteri, koji u svaku akciju unose ljubav i etuzijazam i u zajednici svi smo zajedno”, rekao je Tjurdenjev.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski naveo je da je ova donacija upravo potvrda njihove dobre saradnje sa kompanijom NIS.

„Znamo da su kvalitetna sanitetska vozila, mini bolnice od velikog značaja za pružanje pravovremene pomoći svakom našem građaninu, a adekvatna medicinska usluga i pravovremena pomoć meri se sekundama. U skladu sa tim, Ministarstvo zdravlja je u proteklom periodu preko 200 sanitetskih vozila nabavilo za potrebe svih ustanova na teritoriji RS. Prepoznali smo značaj i pravilno raspoređivanje za sve kako u udaljenim postavama tako i u većim gradovima”, kazao je Stefoski dodajući da za kontinuirano unapređenje zdravstvenog sistema su uvek dobrodošle kompanije poput NIS-a

Inače, istovremeno zaposleni NIS-a, članovi kompanijskog Kluba volontera, organizovali su akciju ulepšavanja prostora Službe za zdravstvenu zaštitu dece, Savetovališta za zdravu decu i sređivanja prostora



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar