Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac pružio jak otpor Crvenoj Zvezdi ali pretrpeo poraz

post-title


Poslednju proveru u pripremnom periodu tabor Marka Marinovića imao je protiv ekipe Crvene zvezde mts. Meč protiv tima takvog renomea imao je pozitivan efekat na igrače Borca, kojima će ova sezona biti premijerna u elitnom jadranskom takmičenju. Na žalost mnogih ljubitelja košarke u gradu na Moravi, nakon 40 minuta borbe pobedu je na svoj konto upisao sastav Saše Obradovića, koji je slavio rezultatom 78:99 (21:24; 18:29; 21:28; 18:18).

Foto: KK Borac/Lejča photography

Kapiten Borca Čarapić je meč otvorio pogotkom za tri, nagovestivši tako dobro poentersko veče. Ali na drugoj strani Zvezda je igrala sjajnu odbranu, iz koje su sledili poeni u tranziciji. Međutim, domaćin je uzvratio istom merom, tako da je od samog početka gledana veoma energična borba. Bilo je očigledno da su oba tima željna da pokažu da spremno očekuju početak sezone. Perjanica Borca u prvim minutima bio je Džons, dok se kod Zvezde isticao raspoloženi Lojd. Ali kako ni ostali igrači nisu zaostajali, na snazi je sve vreme bio rezultatski egal. Taman što bi jedan tim poveo, već u sledećem napadu protivnik bi anulirao dobitak. Tek u poslednjem minute prve deonice Zvezda je povela sa plus pet (19:24), a to je bio najveći suficit koji je jedan tim imao. Međutim, Džons je u samoj završnici četvrtine malo smanjio zaosatak.

Drugi deo igre započet je trojkom Džonsa, koji je na taj način nastavio svoje odlično šutersko veče. Valja primetiti da je Zvezda na sve načine pokušavala da slomi otpor rivala već u prvom poluvremenu, ali to motivisani Čačani nisu dozvoljavali. Istina, samo neko vreme. Ali nakon dva vezana pogotka za tri Voldena i Davidovca gosti su pobegli na plus devet (27:36), što je trenera Marinovića primoralo da zatraži tajm aut. Međutim, pokušaj da se probudi uspavana ekipa nije urodio plodom, pa je Zvezda po prvi put stekla dvocifrenu prednost (27:39). Na sve načine je Borac pokušavao da pronađe rešenje za Beograđane, ali do drastične promene nije došlo. Samo nakon trojke Novakovića uspeo je Borac da smanji zaostatak na minus sedam (37:44), ali to je bio maksimum od domaćina. Zvezda je na kvalitet i iskustvo uspela da vrati značajnu prednost i da mirne glave ode na veliki odmor.

Nakon što su se odmorile ekipe su energično otvorile drugo poluvreme. Prvi koš postigao je Džons, jedini dvocifreni igrač u Borcu. Međutim, kako mu se ostali igrači nisu priključivali, domaćin nikako nije mogao da ozbiljnije ugrozi protivnika. Štaviše, Zvezda je poenima Lojda pobegla na plus 17 (43:60), što je bilo zaista ogromno vođstvo. Veliki trud i entuzijazam ulagao je Borac kako bi promenio odnos snaga na terenu. Ali najbliže što je prišao bilo je minus 13 (53:66). Zvezda je u potpunosti kontrolisala meč, pa je čak posle trojke Voldena uz zvuk sirene otišla na +21 (60:81), što je bio njen maksimalan suficit.

Smit je započeo odlučujući deo igre košem van linije 6,75, nagovestivši bolje izdanje svog tima u poslednjih 10 minuta. Usledio je pogodak Kočovića, a nadovezalo se i par dobrih odbrana, tako da je igra Borca izgledala daleko bolje. Ipak, to sve nije bilo dovoljno da se iz korena promeni rezultat na semaforu, koji je i dalje bio ubedljivo povoljan po Zvezdu. Uprkos silnom trudu domaćih košarkaša, gosti su do kraja susreta igrali dovoljno dobro da zadrže veliku prednost, pa su konac utakmice dočekali sa ubedljivim brojem poena. Bez obzira na poraz, Borac je u ovom duelu pokazao da ipak ima snage da pruži dostojan otpor najboljoj ABA ekipi.

Prvi meč u ABA ligi Čačani će odigrati u prestonici protiv ,,crno-belih”. Duel Borca i Partizana zakazan je za subotu 3. oktobar, a početak je u 21 čas. Da podsetimo, nedavno su ovi timovi imali priliku da se sastanu u Beogradu, kada je tim trenera Šćepanovića slavio rezultatom 71:66.

Čačak – Dvorana Borca. Bez publike. Sudije: Dašić, Bogojević, Dimovski.

Borac: Novaković 6, Đoković, Smit 9, Miletić 5, Gavrilović 2, Tornton 9, Kočović 17, Nerandžić, Karapandžić, Džons 14, Todorović 11, Čarapić 5.

Crvena zvezda mts: Hal, Volden 23, Lojd 26, Uskoković, Davidovac 13, Lazić 2, Rit 8, Radanov 4, Dobrić, Simonović 9, Jagodić-Kuridža 2, Simanić 7, Kuzmić 5.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar