Policija u saradnji sa pripadnicima BIA i Službom unutrašnje kontrole EPS, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, uhapsili su 12 osoba iz Subotice, Beograda, Kraljeva i Novog Pazara zbog sumnje da su izvršile krivična dela računarska sabotaža i računarska prevara, saopštio je MUP.

Foto: MUP

Osumnjičeni B. N. (51), J. B. (70), N. Č. (65), A. I. (58), N. Z. (49), O. A. (59), Z. M. (65), M. D. (38), E. D. (37), A. K. (47), D. D. (57), I. M. (41),
su u dužem vremenskom periodu, većem broju pravnih i fizičkih lica, kako se sumnja, omogućili neovlašćeno korišćenje električne energije upotrebom posebnih računarskih sklopova koji su uticali na obračun potrošnje električne energije.

Foto: MUP

Sumnja se da su ovim krivičnim delima oštetili JP „Elektroprivreda Srbije“, a sebi i drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 35.000.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here