Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Kovačević dobitnik priznanja Kapetan Miša Anastasijević

post-title


Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac ovogodišnji je dobitnik priznanja
„Kapetan Miša Anastasijević” za doprinos razvoju i unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije. Kovačeviću je priznanje uručeno juče u arheološkom parku Viminacijum kod Kostolca.

„Ova nagrada svakako jeste za nešto što ste uradili do sada i meni je drago da je Opština Gornji Milanovac prepoznata kao motor industrijskog razvoja Republike Srbije i drago mi je što sam u protekle četiri godine bio na čelu jedne tako razvijene opštine. Ono što je svakako podstrek za budućnost jeste da je ova nagrada jedna velika obaveza da u budućem periodu, bar dokle ja budem predsednik Opštine, Gornji Milanovac stoji na pijadestalu i da bude na prvom mestu u Republici Srbiji. To je moj zadatak i zadatak svih mojih saradnika. Nadamo se da ćemo i njega do kraja izvršiti”, rekao je Dejan Kovačević.

Predsednik žirija koji je odlučivao o dodeli priznanja, prof. dr Radovan Pejanović, rekao je da se pri odlučivanju polazi od lika i dela našeg velikog Kapetana Miše Anastasijevića, koji je prema njegovim rečima, perjanica našeg preduzetništva i veliki dobrotvor i zadužbinar.

„To zadužbinarstvo, ta filantropija, to svome otečestvu koje su oni afirmisali mi želimo da vratimo kao vrednu kulturnu baštinu koja je pomalo zaboravljena kod nas, a koja je jako važna i koju treba kroz prizmu sadašnjih privrednih, kulturnih, obrazovnih i sportskih aktivnosti naših ljudi, da pronađemo, nagradimo, naznačimo, i na taj način afirmišemo ono što je dobro u našem društvu. To nama treba, da afirmišemo ono što je domaće, nacionalno, jer to je jako važno da Srbija izađe iz ove krize u kojoj se nalazi, višestruke krize, a posebno ovo sada što je izazvano pandemijom. Dvadeset godina traje naša nagrada i mi smo se u svim ovim sferama trudili da preko te nagrade pomognemo našem društvu time što ćemo otkriti, afirmisati i nagraditi najbolje među nama“, rekao je Pejanović.

Osim brojnih laureata nagrade su dobili i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, zatim ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Sem Fabrici, kao i Marko Čadež, predsednik privredne komore Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar