Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku je juče održano Prvenstvo u brdskoj i kriterijumskoj vožnji

post-title


Pobednik na državnom prvenstvu u kategoriji kadeti, u brdskoj vožnji je Boško Veličić  iz BK Borac. Drugo mesto zauzeo je Luka Bojović, iz BK Metalac iz Kraljeva, dok je treće mesto u kategoriji mlađi kadeti,  pripalo Nikoli Bogdanoviću, takođe  iz BK Metalac. Osim trka u brdskoj vožnji takmičari su vozili  I kriterijumsko prvenstvo. Organizator je Biciklistički klub Borac,  uz podršku Biciklističkog saveza Srbije.

Foto: Infopress

Brdsko prvenstvo startovalo je u prepodnevnim časovima u naselju Beljina.  Vozilo se u okviru sedam  trka,  u kategorijama elite, juniori, kadeti, seniori, mastersi, mlađi kadeti, poletarci, mlađi poletarci. U izjavama  pre početka kriterijumskog prvenstva  pobednici brdske trke , ali I ostali takmičari rekli su da očekuju   dobar plasman.

Foto: Infopress

Kriterijumsko prvenstvo je trka koja se vozi na bodove, a  u okviru dva  do 30 krugova, svaki treći krug se boduje, a poslednji krug duplo.Staza je kružna,  vozilo se  ulicama Župana Stracimira, Gospodar Jovanovom , Kneza Miloša, Sinđelićevom, Železničkom  i Kuželjevom. Dužina kruga je 1 300 metara.

Foto: Infopress

Na današnjim trkama učestvovali su svi biciklistički klubovi iz Srbije. Podršku organizaciji takmičenja  pružili su volonteri, Policijska uprava, Dom zdravlja i Dom kulture,  kako bi takmičenje za  Nagradu  Čačka proteklo u najboljem redu. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar