Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će naredna sedmica biti ključna za formiranje nove Vlade Srbije.

Ona je dodala da veruje da će ona biti formirana sredinom oktobra.

“Verujem da će naredna nedelja biti ključna za formiranje nove vlade, predsednik je tu u zemlji, nema potrebe za razgovorima u inostranstvu”, rekla je Brnabić i podsetila da je predsednik bio u Vašingtonu, Istanbulu, trebalo je da ide i u Brisel ….

Naredne nedelje će razgovrati sa potencijalnim patnerima, sa svim parlamentarnim strankama koje su prešle cenzuz, rekla je Brnabić za TV Pink i dodala da veruje da će nakon toga sredinom oktobra biti formirana vlada.

MOŽDA NEĆEMO NI IMATI PAD BDP

Ima naznaka da ove godine uopšte nećemo imati pad Bruto društvenog proizvoda, što bi bio ogroman uspeh, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je najavila da će krajem oktobra biti završen Data centar u Kragujevcu koji će, kako je rekla, biti najmoderniji u Evropi.

U oktobru će, rekla je premijerka, biti završena i otvorena i višenamenska laboratorijska lamela u Nišu u sastavu tamošnjeg Elektronskog fakulteta.

“To će stvoriti uslove za mlade da ostaju u našoj zemlji”, istakla je ona.
 
15.000 RADNIH MESTA ZA MLADE

Za program Moja prva plata se prijavilo 9.648 kompanija ali pošto podatke još procesuiramo, očekujem da taj broj premaši 10.000, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Gostujući na TV Pink ona je rekla da to znači oko 15.000 radnih mesta za početak poslovnih karijera mladih ljudi, ali da se očekuje da će broj radnih mesta oglasenih preko programa Moja prva plata, biti i veći i da će iznositi oko 17.000.

Vlada Srbije je, podsetila je ona, u ovaj program uložila dve milijarde dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here