Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juče se počelo sa nastavom za brucoše na FTN u Čačku (FOTO)

post-title


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku juče je počela nastava za 450 novoupisanih studenata akademskih i strukovnih studija. Prvog dana predavanja brucoši su se upoznali sa profesorima i organizacijom nastave u specifičnim uslovima.

Novoupisani studenti dobili su danas dragocene savete od svojih predavača. Opredelili su se za perspektivne smerova, pa su i njihova očekivanja velika.

Foto: Infopress

,,Upisao sam Informacione tehnologije na budžetu, jer smatram da je perspektivno zanimanje i da ću lako naći posao, a značiće mi i ovako u životu. Očekujem da budem uspešan i da i sledeću godinu upišem na budžetu," rekao je brucoš Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, Nedeljko Petrović.

Studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka dostupan je za sve nedumice i pitanja brucoša. Cilj je da se adekvatnom podrškom pomogne studentima da prevaziđu početne probleme i postignu dobar uspeh.

Foto: Infopress

,,Ključna stvar za uspešno studiranje je dobro upravljanje vremenom. To bi bio moj savet novim studentima. Neka se dobro organizuju i uspeh neće izostati," istakao je predsednik Studentskog parlamenta FTN-a, Uroš Glišić.

Foto: Infopress

Visoka škola tehničkih strukovnih studija od ove godine spojena je sa Fakultetom tehničkih nauka odlukom Vlade, ali se u organizaciji nastave ništa značajno nije promenilo. Svake godine sve je veće interesovanje za strukovne studije.

Foto: Infopress

Veliko iskustvo u radu sa mladim ljudima ključ je uspešnog trajanja ove obrazovne ustanove.

,,Naša misija je da studente izvedemo na pravi put i da im pružimo znanje iz perspektivnih oblasti, kako bi bili dobro vrednovani na tržištu rada. Velika je odgovornost, ali i zadovoljstvo raditi sa mladim ljudima", istakla je dekan Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, Danijela Milošević.

Dok starije generacije prate nastavu na daljinu, brucošima je omogućen neposredan kontakt sa predavačima koji je nezamenljiv na prvoj godini upoznavanja sa profesorima i predmetima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar