Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Moravičkom okrugu isporučeno 7.300 vakcina protiv sezonskog gripa

post-title


Čačanski Zavod za javno zdravlje isporučiće danas domovima zdravlja na teritoriji Moravičkog okruga oko 7. 300 doza vakcina protiv sezonskog gripa, potvrdio je za RINU,  v. d. Direktor ove ustanove dr Aksentije Tošić.

Čačanski Dom zdravlja dobiće 3.500 doza, ivanjički 1.500, gornjomilanovački 1.500, a lučanski i Dom zdravlja u Guči 800 doza. Dr Tošić kaže da će tokom današnjeg dana vakcine biti isporučene domovima zdravlja a oni će ih dalje distribuirati seoskim ambulantama.

Foto: RINA

Osobe koje žele da se zaštite treba da se jave svom izabranom lekaru koji će obaviti pregled i dati uput za imunizaciju, objasnio je dr Tošić i dodao da je u pitanju četvorovalentna split vakcina koja sadrži četiri soja virusa gripa.

Dr Tošić je apelovao na sve rizične grupe, pre svega hronične bolesnike i starije od 65 godina, da se vakcinišu, kao i da će prioritet osim njih imati zdravstveni radnici.

“To se naročito odnosi na lica starija od 65 godina, hronične bolesnike, zaposlene u javnim službama, medicinske i šalterske radnike, pripadnike vojske i policije i dijabetičare", savetuje Tošić i dodaje da se imunizacija preporučuje deci i trudnicama, a vakcinu može da primi svako dete starije od šest meseci, ali je obavezan prethodni pregled pedijatra, dok trudnice mogu primiti vakcinu tek nakon pregleda i preporuke ginekologa.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar