Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je početak suđenja lideru „Dveri“ Bošku Obradoviću i još trojici optuženih za nasilje nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i poslanikom Marjanom Rističevićem ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine.

Suđenje je zakazano za 17. novembar, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Obradović i ostali se terete za krivično delo nasilničko ponašanje. Osim Obradovića, optuženi su i Davor Đurđević, Marko Đurđević i Slaviša Miletić.

U predlogu je tužilaštvo zatražilo od suda da optužene proglasi krivim i izrekne im adekvatne zatvorske kazne.

Terete se da su drskim i bezobzornim ponašanjem pokušali da spreče Lončara i Rističevića da uđu u Skupštinu Srbije, dok su i drugi poslanici ulazili.

Obradović i ostali, negirali su na saslušanju izvršenje krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta „Dveri“.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović saopštio je da je „oduševljen“ radom Prvog osnovnog javnog tužilaštva i Prvog osnovnog suda u Beogradu.

– Gde bi nam bio kraj da su tužilaštvo i sudstvo ovako efikasni u procesuiranju kriminala i korupcije u vrhu vlasti? Zamislite da je ovom posvećenošću i brzinom procesuirana i rešavana afera Kofer, Banana, Helikopter, Savamala, Krušik, Jovanjica, Telekom, ili ubistvo Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević – naveo je u pisanoj izjavi Obradović.

On je konstatovao da je samo nekoliko dana pošto je optužni predlog protiv četvorice članova Dveri zaprimljen u Prvom osnovnom sudu u Beogradu ekspresno zakazano i suđenje za 17. novembar.

– Podrazumeva se da kao okrivljeni o tome nismo obavešteni već je portparol Suda prvo obavestio medije, kao što je bio slučaj i sa Tužilaštvom nedavno – naglasio je Obradović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here